Hejdå biblan jag ska bli ölmästare!

Hej alla där,

Ibland händer det, jag ska bli öl-bryggare! Haha!

Det var nämligen här i veckan en man som gick in på biblioteket och behövde lite hjälp. Så jag rusade upp från stolan jag satt på och sprang hela vägen till honom (från stolen till honom var det typ 5 steg). Då frågade jag snäll och hövlig: ”Finns det något jag kan hjälpa dig med?”, varpå han svarar: ”med ditt leende har du redan gjort det” haha snacka om jag blev lite (väldigt mycket) röd i ansiktet.

Men det var inte hans flörtande attityd jag skulle skriva om, nä nä ser ni, utan det spännande värld om att brygga öl, och det var det han letade efter på biblioteket, en bok om ölbryggning. Specifikt ville han läsa om malt för hembryggning. Jag blev så intresserad av det att jag bad honom berätta mer om saken.

I Sverige har jag någon vän som brygger öl hemma men jag har aldrig sett hur eller vad man behöver för att göra det. Av den här flörtande kille har jag illa fall lärt mig att det är en konst. Det är inte någon lätt process och det kräver mycket engagemang och hygien. Han förklarade att visst kan man göra öl hemma men man måste verkligen tvätta allt med typ alkohol, även väggarna i rummet där man ska brygga men enligt han är arbetet värt det. Han lärde mig också att öl består av 92% vatten och att det är en myt att man blir tjock på att dricka öl, det man blir tjock av är allt skräpmat man äter tillsammans med ölen och att som med allt, dricker man för ofta och för många så blir det att man lägger på sig lite vikt men det är på grund av överkonsumtionen.

Vi hittade dock ingen bok som var specifik för hans behov men jag ska se om jag kan hitta det på något sätt, jag bad honom komma in då och då och se om vi har fått in någon bok om ämnet. Hoppas han inte tror att jag vill se honom igen.

Ha det bra ni, så hörs vi!

(ps: en sån här pub ska jag ha)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *