Viljan att förändra världen…

Hej bloggen,

Det var ett tag sen vi hördes och jag känner mig något nere, det har hänt lite tråkigheter här i Kenya och det är sorliga tider. Jag vill bara hitta ett sånt casino utan konto, spela en krona och vinna miljoner, ta de pengarna och göra något bra av det. Vad är något bra tänker ni? Typ bygga skolor, sjukhus, hjälpa människor helt enkelt.

Som svensk har jag alltid vetat att jag kan återvända till mitt trygga hem om jag någonsin skulle behöva det. Dessvärre, och det som känns något orättvis, är ju faktumet att det inte är så för alla. Det som känns positiv är att man kan hitta så människor som drivs av en passion för förändring, som inte sitter stilla utan höjer sina röster i jakten på en rättvisare värld, en värld där alla vi kan leva under liknande villkor. Det är människor som kämpar för att alla ska ha rätt till ett stabilt liv, oavsett kön, etnicitet, handikapp, könstillhörighet, you name it. Även om jag känner mig lite nere, så ger det mig hopp. Att det finns människor där ute som varje dag kämpar för en rättvisare värld känns positiv och bra för mig.

Ni vet att jag har planer på att göra annat än biblioteket här, jag går bara och funderar på vad? Vad kan jag göra som kan förändra världen till det bättre? Vad kan jag göra för att få människor att ha bättre liv i vår värld? Det är något som jag får gå och fundera på, jag tycker att här har jag gjort mycket med biblioteket men jag vill göra mer helt enkelt.

Hur resonerar ni då? Har ni också en sån längta efter att vi människor ska leva i en rättvisare värld eller är det något ni inte tänkt på? Och nu vill jag inte att ni ska ta det som ett dömande uttal. Jag förstår att vi är olika och alla tänker inte lika, så hoppas ni inte missförstår mig.

Kommentera gärna era tankar!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *