Traditioner.

Trots att jag inte har bott i Sverige på många år (även om jag åker hem med jämna mellanrum) så finns det traditioner som jag gillar från vår svenska kultur. Att vi firar nationaldag, midsommar, påsken och julen. Snart är det dags för midsommar och jag önskar så mycket att äta svenska jordgubbar. Det vore så fantastiskt att äta de med grädde. Undrar lite vilka patroner kan användas i gräddsifon här i Kenya eller var man kan hitta det liksom.

Vi är några stycken svenska som bor här och jag funderar på om vi kanske ska träffas och fira lite, det vore roligt. Jag har en vän som bor i Sydamerika, hon är också svensk och hon berättade precis om att den lilla svenska gruppen som finns där hon bor ska träffas på nån park och fira lite midsommar.

Traditioner kan vara något bra och mindre bra, kan jag tycka. Vissa personer kan använda sig av traditioner för att fortsätta bete sig på ett negativt sätt. Typ, jag slår kvinnor för så har vi alltid gjort. Det är något som jag tycker är lite tråkigt men samtidig kan traditioner förena personer kring event som stärker gemenskapen, som gör att andra känner tillhörighet och som får oss att komma närmare varandra. Det är en svår sak att säga huruvida traditioner alltid är bra eller dåliga. Jag tror starkt på att om en tradition inte går emot mänskliga rättigheterna, utan fungerar som ett sätt att förena oss, så är de bra traditioner.

Hur ser ni på det? Vad tycker ni själva? Jag har några vänner som är absolut emot traditioner och känner att det bara är tramsig och så har jag de som inte kan leva utan jul eller midsommar. Så det vore roligt att få höra hur det är för er mina läsare!

Skriv gärna en kommentar eller två!

Ha det så trevligt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *