Kanske ett nytt projekt

Godagens! Här kommer ännu en lite glimt från Kenya.

Det tar på krafterna att vara ute och flyga i världen och även om det nu var några dagar sedan jag kom hit igen så känner jag mig lite seg och hängig fortfarande. Dock så piggas man upp av besökarna som kommer in till biblioteket och jag brukar tävla med mig själv att försöka lista ut vad det är för bok dom är ute efter innan dom har hunnit fråga. Det är ofta en väldigt svår nöt att knäcka.

Idag kom det in en väldigt entusiastisk man som förklarade att han hade kommit på en fenomenal affärsidé och att han vill utveckla den för att sedan kunna starta ett företag. Han ville låna alla böcker vi tänkas kunna ha inom ämnet och det var alltifrån Företagslån aktiebolag till marknadsföring.

Jag är en energimänniska, det vill säga att det märks direkt på mig vilken nivå min energi är på, och jag påverkas väldigt mycket av de som kommer till vårt bibliotek. Denna mannen gav mig så otroligt mycket energi och inspiration att jag har gått runt och lett sen han var här. Det kändes som att det såddes ett litet frö i mig av det vi diskuterade och jag har börjat klura på om jag kanske skulle dra igång ett eget projekt här i byn. Kanske för att få fler att läsa böcker, lära sig nya språk, få in någon form av mer modern utveckling för att hjälpa samhället framåt och göra nytta för människorna som finns omkring mig. Har ni några idéer på vad som skulle kunna vara relevant? Är en bokcirkel för simpelt? Ska jag starta en kurs i något? Eller kanske bara anordna träffar där vi lagar mat tillsammans och provar på nya rätter från andra länder. Oj oj, vad mycket det finns som man skulle kunna hitta på. Jag får nog ta och diskutera detta med familjen, dom brukar alltid ha kloka idéer och tankar att bidra med!

Vi hörs snart igen, ha det gott!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *