Byggnadsteknik och material

Hej mina vänner!

Hoppas ni har en skön eftermiddag och att ni ser fram emot midsommarhelgen! Idag har konferensrummet här på biblioteket varit bokat och en samling snickare och byggnadsentreprenörer som jobbar här och i byarna runt om har deltagit. Som jag har förstått det när jag har stuckit in huvudet med jämna mellanrum så har dom diskuterat material, hållbarhet och vad som passar bäst i olika avseenden. Det var en professor i kemi och sammansättningar av olika material, en byggentreprenör som jobbat världen över och stött på många olika utmaningar och så en plastexpert.

Plast är ju ett material som det pratas hett om och plastexperten sa att det är ett väldigt användbart material så länge det hanteras på rätt sätt, tas hand om och inte utsätts för för höga temperaturer. Det låter ju så självklart när man säger det på det viset men det är klart att det är en annan utmaning när man väl är ute på fältet och ska välja material. Både tillgänglighet och pris spelar ju stor roll och ibland kanske tidsplanen inte räcker till för mer komplicerade alternativ.

Jag tycker sånt här är otroligt intressant och det är nog främst för att det är så mycket jag inte vet om industrier, tillverkning och byggnationer. Så jag har faktiskt lärt mig mycket nytt idag. Jag förundras också över vilken skillnad det är på både kompetens och möjligheter i Sverige jämfört med Kenya. Detta gör mig ännu mer motiverad till att ta tag i det projektet jag pratade om igår, att hjälpa till att skapa utveckling på nåt sätt. Jag har verkligen en längtan efter att skapa något värdefullt för både människor och den här värden. Jag tänker att om alla gör något litet, drar sitt strå till stacken, så kommer det att bli en väldigt härlig värld att leva i.

Jag fantiserar ofta om hur det skulle vara om människor bemötte varandra med kärlek, istället för rädsla och ilska.

Nu är den här arbetsdagen över och jag ska få följa med ut på fältet för att plocka majs som vi ska göra i ordning till kvällsmaten. Det ser jag fram emot! Ha det fint hörni!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *