Tider förändras, det bör vi också göra.

Hej bloggen. I allt kaos som sker nu tänkte jag på att jag visst har den här bloggen och att jag inte har skrivit på evigheter här. Sist var världen så lugn och sansad att jag pratade om bakelser, tårtor, grädde, lustgaspatroner och så vidare.

Idag är verkligheten något helt annat. Idag står hela världen spänd, vi vet inte riktig vad som händer, eller ju det vet vi, vi blev attackerade av ett virus som har orsakat mycket dåligt för samhället, inte bara vårt samhälle utan världen över har det skakat oss. Jag har vänner som just nu sitter oroliga och tänker, ska jag sälja min bostad innan priserna börjar gå ner, så jag har säker ett antal vänner som sitter och googlar på Alingsås fastighetsförmedling just nu. Jag förstår de helt. Den här ekonomiska krisen som världen går igenom kommer att slå hård för oss alla. Det kommer att vara tuffa tider. Jag är glad att jag hann ta mig hem. Det har varit lite oroligt ner i Afrika, viruset har tagit sig dit med men världen pratar inte mycket om det som händer där. Så fort jag såg att det här började bli en världskris bestämde jag mig med raska steg för att boka ett flyg hem och så kom jag hem för cirka en och en halvvecka sen.

Jag fruktar inte själva viruset, det jag fruktar är de konsekvenser den kommer att ha i vår värld, från ett ekonomiskt perspektiv. Ni vet att jag trivdes mycket bra i Kenya men tyvärr kände inte jag mig helt trygg där kring den här tiden. Dessutom, jag har min familj här, jag har vänner och släkt som faller inom riskgruppen och jag vill inte vara flera tusentals kilometer ifrån dem, för jag vet inte om jag kommer nånsin att se de igen.

Ta hand om er, tänk på era handlingar ute, undvik att kramas, pussas, ta på varandra, även med de käraste människor ni har i ert liv. Tillsammans kan vi klara detta, det är jag säker på!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *