To do or not to do!

Hej alla!

Ja, det har gått några veckor nu sen jag skrev sist, snart en månad sen snarare sagt och här sitter jag och väntar fortfarande på ett vaccin till coronaviruset. Frågan är om man vågar ta ett sådant vaccination. Den här funderingen har jag haft de senaste dagarna, på ett sätt hade jag velat ta vaccinet men å andra sidan vad kan vara de bieffekterna av den?

Vi ska ta oss till 2009. Vad hände det året? Säger den så kallade H1N1 något för er? Eller vad sägs om influensan typ A? Du kanske redan vet att det jag försöker prata är svininfluensan som attackerade vår värld. På den tiden var det 284000 som dog total, hittills har det dött cirka 116 000 personer på grund av coronaviruset (källa worldometers). Som ett motstånd mot H1N1 viruset framställdes då ett vaccin vid namn Pandemrix och ta mig inte fel, det hjälpte väldigt många människor. Jag är inte helt emot vacciner, tvärtom, jag tycker att vacciner räddar liv och är bra för oss människor men det är också något som tar tid att utveckla och effekterna är inte alltid lätta att förutspå, så är det. Enkelt. Så frågan är, vad ska hända nu med coronaviruset och ett eventuellt vaccin mot den? Jag hoppas då på att forskare har en baktanke om detta när de utvecklar vaccinet. Som sagt, jag vill ha en vaccin men samtidig blir jag orolig för dess effekter, främst på mig själv då.

Jag har full förståelse för er därute som kanske inte tro på vacciner och jag vill egentligen inte in på diskussioner om huruvida man ska eller inte ska ta emot en vaccin. Det kan vi lämna till forskningen att svara på, för ja, hade vi varit experter på ämnet hade det varit enklare att diskutera det men det är vi tyvärr inte, fast är du en expert, varsågod och kommentera, det blir jätteroligt att få höra dina synpunkter!

Ta hand om er allihopa! Glöm inte att tvätta händerna ofta!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *