Hemmaprojekt


Hej kära ni! Hur är det med er? Vad har ni för er en söndag som denna? Själv så sitter jag och myser framför braskaminen hemma hos mina föräldrar. Idag har det varit riktigt busväder här med både regn och åska, då är det extra mysigt att krypa upp i fåtöljen med en mysig filt och titta på lågorna som dansar i brasan.

Det känns konstigt att vara tillbaka i Sverige eftersom jag egentligen inte har något att göra här. Mitt liv, mitt jobb och mitt bibliotek finns ju i Kenya och eftersom Corona härjar så är det ju inte direkt så att jag är ute och nätverkar, träffar gamla vänner eller hälsar på mormor och morfar. Jag håller mig mest hemma, men försöker ta mig ut på några promenader i veckan så jag får se något annat än fyra väggar.

Mamma är så fin och försöker verkligen hjälpa till att sysselsätta mig, vilket jag uppskattar. Hon kan dock bli lite tjatig emellanåt, hehe. Idag har vi hur som helst påbörjat ett litet renoveringsprojekt i huset. Vad jag sett på Instagram så känns det som varenda kotte renoverar eller fixar något i hemmet just nu när läget är som det är. Det vi har påbörjat är att fräscha upp dörrarna på ovanvåningen. Första steget var att
Ta bort färg med infravärme , nästa steg är att slipa dom ordentligt, sedan grundmåla och till sist slutfärgen. Vi har valt nyansen S0502Y, vilket är äggskalsfärgat. Jag tror det kommer bli hur fint som helst. Mamma och pappa har ett ganska gammalt hus, så dörrarna är väldigt vackra.

Jag tänker emellanåt om jag kommer bo hela livet i Kenya, eller om jag någon gång kommer flytta tillbaka till Sverige på riktigt. Ser fram emot att se vart livet leder en. Just nu längtar jag ändå tillbaka till biblioteket och min vardag.

Önskar er en skön söndagskväll!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *