Hej alla läsare!

Livet rullar på här i Kenya och jag mår bra. Coronan pikar även här just nu vilket är så tråkigt att höra men det är inte i närheten av hur illa det är i Sverige. Vi har ju restriktioner även här men jag är väldigt tacksam över att befinna mig i ett varmt land just nu. Även om ingen jag umgås med är i riskgrupp så är vi väldigt försiktiga och träffas endast utomhus. Fördelen med att bo i ett land som är varmt året om! Samtidigt kan jag inte låta bli att längta hem litegrann. Även om jag inte haft några planer på att åka hem i höst så känns det konstigt att man inte har fått. Nu närmar det ju sig dock jul och då vill jag såklart åka hem och träffa min familj. Inget slår julafton i Sverige.

På tal om min familj så har jag varit lite orolig för mina föräldrar den senaste tiden. De driver ett litet cafe tillsammans i Borås som alltid har gått superbra. Deras mest trogna kunder har varit stadens pensionärer som haft det som stammiscafe i alla år. Som ni förstår har därför majoriteten av deras kunder nu försvunnit som följd av corona. Mamma är jätteledsen över detta, cafet betyder så himla mycket för henne. Därför försöker jag nu på distans hjälpa dem att klara av den här tuffa perioden. Jag har som jag nämnt tidigare läst en hel del böcker om marknadsföring och företagande så även om jag inte på pappret har någon utbildning så tror jag att jag kommer kunna hjälpa dem.

För att små företag ska klara av sådana här tuffa perioder krävs det att man är anpassningsbar och villig att förändras. Jag har därför uppmanat mamma och pappa att trycka extra på att man kan välja take Away-fika, att kontakta äldreboenden och fråga om de vill köpa fika som en cateringtjänst, gå med i appen ”karma” osv. Men jag tror de behöver börja med att digitalisera sig lite mer. Eftersom kunderna främst varit pensionärer tidigare har de mest tagit betalt i kontanter. Men om de ska verkställa mina idéer krävs nog ett lite moderna kassasystem så jag har börjat titta på lite möjliga lösningar för kassasystem restaurang. Jag tror verkligen att det kommer förenkla situationen för dem. Ibland behöver dem bara en spark i baken för att ta tag i sådant.

Jag och min svenska kompis Ellie som också bor här ska nu ge oss ut på jakt efter någon form av julpynt och kanske även lite ingredienser till julbak. Vi kan inte hålla oss längre haha! Längtar så till jul, oavsett om det blir här i Kenya eller hemma i Borås.

Ha det gott så länge!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *